söndag 13 januari 2013

Jul-vilan är nu över

Jul-lovet är slut och det är åter igen dags att komma in i rutiner både vad det gäller vardagen men även träningen. Förra helgen blev det en familjedag för Kriivels på slingan i Torsås. 


I höstas anmälde sig Johan Kriivel till crawl-kurs och eftersom han fortfarande inte känner sig helt trygg i simningen så var det i torsdags dags för första tillfället i simskola sedan 8-års åldern. Då på Badudden i Bergkvara, nu i simhallen i Kalmar med KSS. http://www.aventyrsbadet.se/bad/simskola/vuxen-crawl Första träningspasset bestod av bensparks-övningar med focus på att sparken ska komma från höften med ganska raka ben och inte bara från knät och ner. Vikten av att vrida på höfterna för att få in en rullning, vilket underlättar andningen, tränades en del. Likaså läget i vattnet och hur högt över vattenytan armarna ska vara. Tränarna hade några bra tips på vad man ska tänka på och förhoppningsvis kommer tekniken sitta bättre efter de 10 gångerna som kursen innefattar.

Idag har dessa simtekniker tränats lite extra i form av ett simpass i badhuset för Johan och Johan.

Veckan i övrigt har inneburit blandad träning i form av löpning och cykling.

Broddar på, cykel på rulle och simning i badhuset. Så kommer träningen se ut ett tag framöver. Jag hoppas att vi snart uppdaterar hur kroppen och känslan utvecklats och förändrats för de 4 männen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar