onsdag 5 september 2012

Den första simträningen...

För att få en 100% bild av dagen bör man få berättelsen återberättad muntligt av Niclas... men med risk för att AFAB blir nerringt så ska jag göra mitt bästa!

Nåväl för att förstå hur det hela tedde sig bör man vara medveten om att Niclas simmat en hel del tillsammans med svågern Jonas, som dessutom är fd. tävlingssimmare. 

De tre herrarna Johan Rooth, Johan Kriivel och Niclas Adolfsson hade bestämt att det är dags att ta tag i simningen och begav sig därför norrut till närmaste badhus...

Väl uppe i omklädningsrummet så blir Niclas varse om vad han gett sig in på. När han byter om till simkläder dvs tighta badbyxor, badmössa och simglasögon, ser han till sin fasa att både Johan och Johan har på sig Hawaii-shorts. 

"HAWAII-SHORTS! Det går ju inte att simma i!!!!" utbrister Nicke ... och efter en stunds betänketid fastslår han:

"Nej, jag tänker inte gå ut samtidigt som er! Ni kan gå ut först så kommer jag sen."

När han till slut kommer ut i simhallen möts han av nästa förskräckelse... Johan R har kläckt den briljanta idén att "För att slippa få vatten i näsan måste det ju vara perfekt med öronproppar i näsborrarna!" Johan K däremot är lite skeptisk till idén men tar tacksamt emot de extra öronpropparna som Roothen vänligen tagit med sig. 

Rooth gör sig startredo på pallen, iklädd Hawaii-shorts, simglasögon och två gula öronproppar som sticker ut ca 5 mm ut ur näsan, samtidigt som Kriivel avvaktande försöker dölja att även han tänkt tanken på propparna. Rooth hinner, enligt Niclas, knappt doppa sig innan han flyger upp, pustande och frustande.  Öronpropparna sitter som limmade i fönsterrutan och Nicke gör allt han kan för att låtsas som om han inte känner de andra två..

Nu är nya badbyxor beställda och några nya idéer om hur man slipper vatten i näsan har ännu inte kommit fram men, en tanke är ju att andas ut genom näsan under vattnet...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar